Zamanla Demlenen Bir Çocukluk Hayali:
Nom Patisserie

Burası bir zamanların çocukları Tuğçe ve Refika’nın; küçücük dünyalarında kocaman umutlarla yeşerttikleri ve çocukluk halleri ile hayalini kurdukları güzel bir dünya. Nom Patissere tatlıları ve içecekleriyle tarifsiz bir lezzet şöleni sunarken; glütensiz, şekersiz ve vegan seçenekleri ile özel lezzet tutkunlarını da unutmuyor.

“Samsun’da en güzel mekanlar nerededir?” şeklinde bir soru yöneltildiğinde, yanıtınızın “Atakum Sahili” olacağını düşünüyoruz; haklısınız da… Ama sahilin bir üst sokağında; en az sahildeki mekanlar kadar keyifli, özgün ve de konsepti ile büyüleyici bir mekana götüreceğiz bu sayımızda size: Nom Patisserie’ye…

İçeri girdiğinizde size sarmalayan sıcak ve rahat tasarımı ile dikkat çeken Nom, tatlıları ve içecekleriyle tarifsiz bir lezzet şöleni sunuyor ve tercihinizi taçlandırıyor.

İçeri girdiğinizde size sarmalayan sıcak ve rahat tasarımı ile dikkat çeken Nom, tatlıları ve içecekleriyle tarifsiz bir lezzet şöleni sunuyor ve tercihinizi taçlandırıyor. Glütensiz, şekersiz ve vegan seçenekleri ile özel lezzet tutkunlarına alternatifler sunan Nom Patisserie, menüsü ile hem gözünüze hem midenize hitap ediyor.

“En büyük şansımız ailemizdi”

Tuğçe ve Refika Gündoğdu; mekanın hem mutfak hem de işletmesi ile ilgilenen iki kardeş; bugün Nom Patisserie adıyla hayata geçirdikleri bu mekan ise onların çocukluk hayali.

“Biz annesi ile mutfakta çok vakit geçiren çocuklardık. Çok küçük yaşlardan itibaren mutfağa ilgimiz vardı. Sonrasında hayat bizi üniversitede farklı bölümlere yönlendirdi” diyen Tuğçe, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fizik bölümünden mezun olmuş ve okulu bitirdikten sonra uzun bir süre de öğretmenlik yapmış. Kardeşi Refika ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra, Samsun Shareton Otel’in hem Gıda Mühendisliğini yapıp hem de mutfağında çalışmış.

Tuğçe ve Refika Gündoğdu; mekanın hem mutfak hem de işletmesi ile ilgilenen iki kardeş; bugün Nom Patisserie adıyla hayata geçirdikleri bu mekan ise onların çocukluk hayali.

“Üniversitede olduğumuz yıllarda da aslında mutfaktan pek kopmadık. İkimiz de farklı farklı pastane ve mutfaklarda çalıştık. Bu geçen yıllarda hep; keşke bir yerimiz olsa fikri vardı ama sürekli öteliyorduk” diyen Refika, mutfakta olmanın tam kendilerine göre olduğunu belirttiği konuşmasına; “Ama ticaret hiç bilmediğimiz bir alan olduğu için korkutuyordu. Tabi çevreden de ‘Ne güzel işleriniz var bırakmak çok riskli’ gibi şeyler duyuyorduk. Ama en büyük şansımız ailemizdi. Onlar bizi çok cesaretlendirdi ve hep arkamızda durdular. ‘En kötü̈ ne olabilir ki batarsınız; ama en azından denemiş olursunuz’ diyerek bizi çok yüreklendirdiler” şeklinde devam ediyor.

“Bu yola girerken en temel ilkemiz…”

Bir mekan açma hayali yıllardır olunca, karar verdikten sonra süreç çok hızlı ilerlemiş Gündoğdu kardeşler ve Nom için… “Yıllardır hayallerimiz sayesinde nasıl bir yer istediğimizi bildiğimiz, hatta menüsü üzerine birçok konuşmalar yaptığımız için Nom’u hayata geçirmemiz hiç de zor olmadı” diyen Tuğçe, bu yola girerken en temel ilkelerinin ‘Kendi yemediğimiz bir şeyi hiçbir konuğumuza sunmayacağız’ olduğuna, bu nedenle de Nom’un kısa sürede çok sayıda konuğunun olduğuna vurgu yapıyor.

“Yıllardır hayallerimiz sayesinde nasıl bir yer istediğimizi bildiğimiz, hatta menüsü üzerine birçok konuşmalar yaptığımız için Nom’u hayata geçirmemiz hiç de zor olmadı”

Bir çocukluk hayalinin bugün gerçekleşmiş hali olan Nom Patisserie üçüncü yılına giriyor. Bir hayal ürünü gibi olan masalsı atmosferinin yanı sıra menüsünde yer alan; vegan, glütensiz ve şekersiz seçenekler mekandan herkesin mutlu bir şekilde ayrılmasına neden oluyor bugün. Gündoğdu kardeşler ise oldukça mutlu olduklarını belirtip, “Bu serüvene başladığımız için çok mutluyuz. Her gün kapısını açıp içeri girerken yüzümüz gülüyor, yeni reçeteler üretmek bizi çok heyecanlandırıyor” diyorlar.

Onların bu heyecanı devam ettikçe Nom’un konukları da yaşadıkları keyifli anlarını menünün zengin içeriği ile tatlandıracaklar.