Lezzet Tutkunlarının Uğrak Noktası:
SOFRA

Çarşıda işinizi hallettiniz öğün vakti gelmiş; ya da ailecek yapılan bir sahil gezmesinden sonra hep birlikte eğlenceli bir akşam yemeği yenecek… Sıcak atmosferi ile lezzet tutkunlarının uğrak yeri olan Sofra, sadece bedeninizi değil ruhunuzu beslemek için de en doğru adres.

Döner Çeşme Meydanı’nda 2003 yılında hizmet vermeye başlayan Sofra, Çimento Mühendisi olan Refik Kılıç tarafından kurulmuş bir işletme. Vizyon sahibi olan Refik Kılıç, bu alana olan tutkusu ile adeta bugünleri inşa etmiş. Öngörü sahibi Refik Bey, büyük oğlu Erdal Kılıç’ı lise eğitimini tamamladıktan sonra, dünyanın sayılı aşçılık okullarından olan Fransız Le Cordon Bleu’da eğitim alması için İngiltere’ye göndermiş. Bugün, sıcak atmosferi ile lezzet tutkunlarının vazgeçilmezi olan Sofra, küçük kardeş Erman Kılıç’ın da desteği ile butik bir aile işletmesi haline gelmiş.

Açıldığı 2003 yılında bir aile restoranı olarak hizmet vermeye başlayan mekan, işyerlerinin artan sayısı ile zaman içinde esnafın da ilgi odağı olmuş. 2020 yılına kadar hem bir aile restoranı hem de esnaf lokantası olarak hizmet veren işletme, yeni bir atılımla bugün farklı bir konsept ile karşımızda.

2020 yılına kadar hem bir aile restoranı hem de esnaf lokantası olarak hizmet veren Sofra, yeni bir atılımla bugün farklı bir konsept ile karşımızda.

İşin sırrı…

Yıllar içinde verdikleri hizmet yarattıkları lezzet ile Ünye’nin güvenini sağlayan Kılıç ailesi, yenilediği zengin menüsü ile bugün birçok lezzeti müşterine servis ediyor.

Menüde bulunan her lezzet için özenle temin edilen taze ve yöresine özgün malzemeler yoğun bir emek sürecinden sonra sofraya geliyor. Malzeme teminine fazlasıyla titizlik gösterdiklerini söyleyen Erdal Kılıç; “Müşterilerimiz babamı yıllarca Çarşamba pazarından, sebzenin, tereyağının en iyisini ararken tanıdı. Etini kasaplardan seçerek aldı. Artık esnaf da babamın kaliteli alışveriş arayışına o kadar aşina oldu ki, kasap yeri geldiğinde ‘Bizde sana verecek et yok abi’ bile dedi. Malzemenin kaliteli olması için araştırmalarını sürdürdü ve halkın güvenini kazandı. 20 yıldır lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeyen bir esnaf oldu. Biz hammaddenin en iyisini alıyoruz, olması gerektiği kalitede işliyoruz ve en iyi şekilde servis ediyoruz. Babamın başlattığı yoldan devam edip, üzerine daha ne koyabiliriz düşüncesi ile yol alıyoruz” diyor.

“Biz hammaddenin en iyisini alıyoruz, olması gerektiği kalitede işliyoruz ve en iyi şekilde servis ediyoruz.”

Sofra lezzetlerinin sırrı kullanılan malzemelerin tazeliğinde ve menşeinde saklı. Erdal Kılıç bu sırrı, “Biz ne yapıyorsak en iyisini yapıyoruz. Hiçbir şekilde, donuk ya da hazır bir ürün kullanmıyoruz. En iyi hammaddeyi alıyor, ona lezzet katıyoruz. Örneğin bizim künefemizin peyniri Hatay’dan gelir, kadayıfı da Samsun’da günlük olarak açılır bize ulaştırılır. Sütlacımızın sütü her sabah 6:00’da köyden gelir, 7:30 da pişirilir ve 11:30 da müşteriye servis edilir. Bu her sabah böyledir. Bizde her şey günlük yapılır, günlük tüketilir” ifadesi ile açıklıyor.

“Hamburgerde iddialıyız”

Sofra, et lezzetlerinde de oldukça iddialı. Burgerinden kebabına, lahmacunundan pidesine kullanılan etler işinin ehilleri tarafından özenle seçiliyor, uzmanları tarafından pişiriliyor.

“Bölgede en iyi lahmacunu, pideyi ve kebabı biz yapıyoruz. Menümüzde yer alan bütün yemekler çok fazla ilgi görüyor. Kebaplarımızda hiçbir zaman kuzu dana karışımı et kullanılmaz, bizim kebaplarımız sadece kuzudur. İlikli kemik suyu bile olması gerektiği sürede, olması gerektiği ısıda kaynatılır. Vitamin ve kolajen değerini kaybetmemesi üzerine teknik kullanırken yöremizin damak tadına uygun olarak servis etmeye de özen gösteriyoruz. Hamburgerde çok büyük bir başarı yakaladık ve iddialıyız. El yapımı burgerlerimiz her sabah özel olarak hazırlanırken ekmeklerini de kendimiz yapıyoruz. Menümüzdeki bütün seçenekler günlük hazırlanır; stoklu çalışmaz, dondurulmuş ürün kesinlikle kullanmayız” ifadeleri ile ilkeli duruşlarına vurgu yapan Erdal Kılıç, aslında başarılarının sırrını da veriyor.

“Biz ne yapıyorsak en iyisini yapıyoruz. Hiçbir şekilde, donuk ya da hazır bir ürün kullanmıyoruz. En iyi hammaddeyi alıyor, ona lezzet katıyoruz.”

Sofra, kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir ortam olduğu kadar lezzetleri ile farkını, farklılığını hissettiren özenli bir işletme. Lezzet üretiminin her aşamasında çok büyük emekler var.

Henüz deneyimlememişseniz muhakkak uğrayın; deneyimlemişseniz de zaten siz mevzuyu biliyorsunuz.