“Evrenin Size Sunduğu İkinci Şans”
Astroloji’de Ünye…

Her kişinin bir doğum haritası olduğu gibi, ülkelerin, şehirlerin, toplumların da bir doğum haritası vardır. Güzeller güzeli Ünye’mizin de bir doğum haritası var. 15 Haziran 1864 Ünye/Ordu yerel konumuna göre çıkarttığımız haritanın burcu ikizlerdir.

İkizler burcu, neşenin kahkahanın eğlencenin ve iletişimin burcudur. Dolayısı ile Ünye topraklarında dünyaya gelmiş kişilerin (kişisel haritaları ayrı tutarak yorumladığımızda) doğası gereği iletişimi bol, kahkahası kuvvetli ve hayatın keyfini çıkartmaya yönelik yaşam şeklini benimsediklerini söyleyebiliriz. Eğri oturup doğru konuşmamız gerekirse, her burcun olumlu ve gölge tarafları vardır. Elbette ki İkizler burcunun kahkahalarının arkasına baktığımızda gölge yönüyle bazı olumsuz taraflarının da olduğunu söylemek isabet olacaktır.

Ama genel itibariyle yorumlayacak olursak en temelinde insanların neşeli, sıcakkanlı ve sempatik tavırların sebebinin İkizler burcundan kaynaklandığını söyleyebiliriz.

Peki, nedir bu gölge yanlar? Kişiler bazen yaşadıkları olumsuzlukları dışarı yansıtmamak adına sahte gülücükler saçarak yaşadığı olumsuzlukları örtbas etme yoluna gidebilir… Diğer yandan ‘iletişimsel yönü kuvvetli’ olduğundan ötürü küçücük bir bilgi sır kalmayabilir, çabuk yayılabilir hatta sözcükler ağızdan ağıza hızlı yayılacağı için üzerine eklenti yapılarak olduğundan fazla söylemler oluşturabilir. Ama genel itibariyle yorumlayacak olursak en temelinde insanların neşeli, sıcakkanlı ve sempatik tavırların sebebinin İkizler burcundan kaynaklandığını söyleyebiliriz.

Diğer önemli göstergemiz ise duygularımızı ve ruh halimizi belirleyen Ay burcumuzdur. Ünye şehrinin Ay burcu Terazidir. Terazi adil olmakla, uyumlu ve ahenk içinde olmakla yakından ilgilidir. Birlik ve beraberlik temaları ön plandadır. Örnek verecek olursak Ünye insanı yemek yerken bile karşısında bir eşlik edenin olmasını ister. Yalnız kalmaktan hoşlanmayabilir. Zaman zaman kararsızlık yaşamaya meyilli olduğu için alışverişe bile yalnız gitmek istemeyebilir. Yanındaki kişi ya da kişilerin de fikri onun için önemlidir. Diğer yandan adalet duygusu gelişkin olduğu için, yapılan haksızlığa veya zulme sessiz kalmak istemez Ünye insanı. Hemen oracıkta, anında tepkisini göstermek ister sonucu ne olursa olsun… Bu tepkiden de anlaşılacağı üzere genel olarak ‘Adil bir toplum’ yapısı vardır diyebiliriz Ünye halkının. Terazi burcu şık ve zarafetin de temsilcisidir. Dolayısıyla giyiminden ev tasarımına, şehir planlamasından peyzajına varana dek modern anlayışı benimser ve zevklerinden asla taviz vermek istemeyebilir Ünye insanı..

Yanındaki kişi ya da kişilerin de fikri onun için önemlidir. Diğer yandan adalet duygusu gelişkin olduğu için, yapılan haksızlığa veya zulme sessiz kalmak istemez Ünye insanı.

Ünye şehrinin Mars’ı Koç burcudur. Mars daha çok eyleme geçme aksiyon alma taraflarımızı belirler. Koç burcunun gözü karalığını ve cesaretini bilmeyeniz yoktur diye tahmin ediyorum. Deli dolu tavırları ve yüksek yaşam enerjisiyle başaramayacağı iş yoktur Koç burcunun. E eyleme geçme tarafımızı da Mars belirlediğine göre, Mars’ın Koç burcundaki yüksek ateş enerjisini siz düşünün. Her an eyleme geçmeye hazırdır. Yorulmaz, yenilmez, hızlı ve hırslı yapısıyla liderlik etmeye hazırdır bu burcun insanları. Dolayısı ile düğüne de, cenazeye de, herhangi bir etkinliğe de koşturmaktan ve görev almaktan asla üşenmez Ünye insanı…

Düşünmenin, konuşmanın, ifade etmenin belirleyicisi olan Merkür gezegeni ise İkizler burcundadır Ünye’nin. Merkür İkizler burcunda oldukça pratik zekâ ve iş bitiriciliğe sahiptir. Hızlı düşünür ve hemen harekete geçer. Bugünü asla yarına bırakmaz.

Ticari ve sayısal zekâsı oldukça yüksek olan bu şehrin, çalışkanlığını ve pratikliğini koruduğu sürece her zaman yiyecek ekmeği olacaktır.

 

 

Yazar Hakkında

Muğla Üniversitesi İstatistik – Arel Üniversitesi MBA / Astroloji / Finansal Astroloji
(Eğitmenler; Öner Döşer, Merve Çubuktepe, Hande Kazanova)
Semra Gökkır
Astrolog